lauantai 26. elokuuta 2017

Töpöt

Australianpaimenkoiralla on erimittaisia häntiä: on pitkää häntää sekä luontaisesti myös töpöä. Suomessa koirien häntää ei saa typistää (onneksi) ja jos on typistetty, ei saa osallistua näyttelyihin tai virallisiin kokeisiin tai kisoihin.

Kun aussipentueeseen syntyy töpöhäntiä, pitää eläinlääkärin käydä tarkistamassa maksimissaan 10 vrk ikäisten pentujen töpöt ja kirjoittaa siitä lausunto Kennelliittoon. Näin voidaan sitten rekisteröidä syntyjään töpökoirat.

Joten eläinlääkäri Jutta teki meille kotikäynnin torstaina 24.8. Töpöt tarkistettiin, lisäksi pennun tuntomerkit (sukupuoli ja väri). Töpöjä pentueessa on kuusi: neljä narttua ja kaksi urosta.

Jutta on Xsaran ensimmäinen vieras. Vähän jännitin miten Xsara suhtautuu vieraaseen. Xsarahan ei ole aggressiivinen mutta voi hätääntyä kun vieras ihminen tulee pentujen lähelle. Turhaan jännitin, hyvin meni. Xsara tutki Jutan tarkkaan ja koska hyvillä asioilla ollaan ja Jutta on niin hyvä käsittelemään koiria, ettei Xsara tainnut olla ollenkaan huolissaan.

Samalla Jutta tarkisti Pikkuneiti C:n, ihan varmuuden vuoksi pyysin. Terveen paperit sai 💖


Kuvia reilun viikon ikäisistä söpöläisistä 💖


Punnitus on välillä haastavaa, kun pennut eivät pysy paikoillaan. Nyt osasin valita oikean hetken, kun osa pennuista oli ihan sikiunessa 😁









Käy se imetys näinkin 😆




Herra F unilla 💖💖💖

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti