lauantai 26. elokuuta 2017

Ensimmäinen viikko täynnä :)

Keskiviikkona 23.8. pennuille tuli ensimmäinen viikko täyteen. Viikko on ollut opettelua sekä minulle että Xsaralle. Vaikka tämä on kennelini viides pentue, se on erilainen kuin aiemmat, koska narttu ei ole oma koira. 
Nyt kaikki hiljalleen on kloksahtanut paikalleen. Xsara tietää jo miten pentujen kanssa toimitaan ja sen pahimmat hormoonihöyryt on tasoittunut. Ja minä olen oppinut, miten auttaa Xsaraa 😊 

Kaikki pikkuiset ovat kasvattaneet painoa. Ne eivät ole enää täysin ryömiväisiä vaan yrittävät jo kannatella itseään. Kaikki ovat energisiä ja liikkuvaisia. Pikkutyttö tarvitsee vielä apua emon nisällä ja saa lisäksi pullosta maitoa (jota se ahmii hyvällä ruokahalulla). Ja pienemmät pennut saavat extrahuomiota nisällä; isompia siirrellään pois jotta pikkuisetkin saa maitonsa.
Jos jonkun pennun paino oli noussut liian vähän, annoin varmuuden vuoksi nokareen Nutri-plus ravintogeeliä.

Painoissa on eroa. Herra F on iso poika; samoin neiti A. Pikkutyttö painaa vähiten mutta se kasvaa kohisten ottaen pikkuhiljaa muita kiinni 💖

Painot 1 viikon iässä (kuvat vähän tärähtäneitä; eivät suostuneet pysymään paikoillaan 😁 ):

neiti A 563 g





neiti B 510 g





Pikkuneiti C 331 g





neiti D 484 g






herra F 632 g





neiti G 575 g





neiti H 575 g





herra I 399 g 





herra J 501 g 





neiti K 442 g 





herra L 472 g 





Pentu edelleen pääsääntöisesti nukkuu. Enää en tarvitse syödä niin usein ja maitoa syödään kerralla jo paljon enemmän. Ruokailun jälkeen maha pullottaa :D Silmät ja korvat ovat edelleen kiinni, ja ne alkavat aukeamaan 10 vuorokauden jälkeen. Nukun yöni jo paremmin, koska pikkutyttö saa vain kerran yössä maitoa enkä ole enää vahtimassa Xsaran jalkoja :D Se on jo varovaisempi. Toki vielä voi tapahtua vahinkoja, mutta kaikkea ei vaan voi kontrolloida.
Xsara syö kuin hevonen; 12 desiä pentunappulaa, tehojuomaa ja ravintogeeliä. Onneksi maitoa tulee riittävästi!

Ja näin mennään kohti seuraavaa viikkoa 😄

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti